Vissers zetten weer in op langoustinevisserij

Redactie KW

De Werkgroep Vlaamse Langoustinevisserij wil de visserij van deze Noordzee delicatesse nieuw leven in blazen. Het project is in het Instituut voor Landbouw en Visserijonderzoek in Oostende voorgesteld. De Vlaamse vissersvloot voert nu jaarlijks maar een fractie aan van het toegestane vangstquotum. Terwijl vissen op langoustines vroeger een specialiteit was van onze vloot.

De langoustine moet opnieuw een belangrijk visserijproduct worden voor de Vlaamse vissersvloot. Van de 1200 ton die is toegestaan wordt door onze visserij maar 200 ton benut. Op langoustines vissen is niet alleen duurzaam, ze zijn ook een lekkernij. Langoustines zijn de favorieten van heel wat topchefs. Het is wel belangrijk dat ze over verse aanvoer kunnen beschikken.

Met de teloorgang van de eigen langoustinevisserij is ook de markt verdwenen. Daarvoor wordt op de Vlaamse visveiling gerekend. Oostende moet op termijn de langoustine haven worden van de Vlaamse kust.

(B.V./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Vissers zetten weer in op langoustinevisserij

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier