Vissers en koks gaan A L’Ostendaise

Redactie KW

De vissers en de chef-koks aan onze kust gaan hun ervaring en kennis delen.

Er zwemmen heel wat vissoorten in de Noordzee waar onze koks niet mee vertrouwd, zijn maar die best op een menukaart mogen staan. De vissers rekenen nu op de culinaire creativiteit van de koks om onbekende vissoorten in de belangstelling te brengen. Dat is de bedoeling van het project “A L’Ostendaise”.

Steenbolk

“Het hoeft niet altijd tong of kabeljauw te zijn. Als het op de goeie manier is klaargemaakt kan elke Noordzeevis opgediend worden”, zegt reder Luk Bogaert. “We hebben de horsmakreel, de schar, de botpladijs en de steenbolk. Daar staat geen vangstquotum op en kunnen we aanprijzen als heel lekkere vis”.

Een vijftiental Oostendse restaurants gaat de uitdaging aan om aan de slag te gaan met een minder bekende vis. De chefs zijn alvast leergierig. Het project krijgt alvast de steun van de provincie, Vlaanderen en Europa.

Vissers en koks gaan A L'Ostendaise

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier