Visserijsector en wetenschappers verzamelen voor EU-congres in Oostende

Redactie KW

In het kader van het Belgisch voorzitterschap van de EU vindt in Oostende een tweedaags congres plaats waar wetenschappers en vertegenwoordigers uit de visserijsector zich samen buigen over het toekomstige beleid.

In de loop van 2011 wil de Europese Commissie een aantal voorstellen doen voor een vernieuwd visserijbeleid. Dat beleid zou op 1 januari 2013 van start moeten gaan. Momenteel zitten de wetenschappers en de vissers nog niet op dezelfde lijn als het op vangstmogelijkheden aankomt. Tijdens de bijkomst in Oostende worden beide visies beter op elkaar afgestemd.

Werken aan betere verstandhouding

“De sector moet helpen om de gegevens die de basis vormen voor de wetenschappelijke adviezen te verbeteren”, zei Vlaams minister-president Peeters bij de start van de bijeenkomst. “De complementariteit van expertise, kennis en materiële mogelijkheden van beide kanten, kan bijdragen tot een verbetering van de gegevens en een betere verstandhouding tussen beide partijen. De uitkomst van het denkwerk moeten gedragen duurzame beleidsbeslissingen zijn ten voordele van het beheer van de visbestanden en een duurzame visserij op alle vlakken.”

Minister-president Peeters wil alvast op de EU-visserijraad van 29 en 30 november een aantal aanbevelingen vanuit het symposium bespreken met zijn collega’s.

(Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier