Visrestaurant moet sluiten door sterke visgeur

Redactie KW

Een visrestaurant in Knokke-Heist moet de deuren sluiten omwille van een vermeende visgeur. Dat heeft de rechtbank van eerste aanleg in Brugge beslist. Het restaurant bevindt zich op het gelijkvloers van een appartement op de Zeedijk en de bovenburen klaagden al langer over de geur. Nu halen ze dus hun slag thuis.

Vandaag kon je in restaurant Point De Vue in Knokke-Heist nog vis eten, maar maandagavond moet de eettent onverbiddelijk dicht. Dat heeft een rechter in Brugge beslist na verschillende klachten over geurhinder. Met de beslissing komt er een einde aan een jarenlange strijd tussen de bovenburen en de restaurantuitbater.

Het vonnis van de rechter stuit op heel wat onbegrip. Een aantal toeristen en klanten van het restaurant begrijpen er niets van. Maar het vonnis doet ook vragen rijzen. Moeten andere restaurants aan onze kust nu ook beginnen vrezen voor hun toekomst?

De enige oplossing voor de uitbater is om over te schakelen op vlees of om op een andere locatie een restaurant te beginnen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier