Visjes zorgen voor zachte huid bij Pamajoci in Oudenburg

Redactie KW

Een goede twee jaar geleden opende Martine Gamblin haar schoonheids- en kapsalon Pamajoci in de Hoveniersstraat. Sedert drie weken kan je er ook terecht voor een voetverzorging door visjes, de Garra Rufa.

Garra Rufa, ook wel Dr. Fish genaamd, is een kleine vissoort, familie van de karper. De visjes voeden zich graag met dode huidcellen die ze als het ware opzuigen. Het visje komt oorsponkelijk uit Turkije, Syrië, Iran en Irak waar het op de bodem van de zee leeft er en plankton van de rotsen zuigt. In Turkse vakantieoorden is de behandeling met de Garra Rufa al enkele jaren populair. Via Turkije is de Fish Spa overgewaaid naar West-Europa. Vooral in Nederland is een voetpad in het aquarium heel populair. Als eerste in de streek biedt Pamajoci, het schoonheids- en kapsalon van Martine Gamblin en haar dochter Cindy Coppijn deze Fish Spa aan.

Martine is opgegroeid in Oostende en Bredene, getrouwd met Patrick Coppijn en mama van Johny en Cindy. Toen hun huis aan de Spuikom in Oostende enkele jaren geleden onteigend werd, kochten ze bouwgrond in Oudenburg en vonden in de Hovenierstraat een nieuwe stek. Martine had een opleiding schoonheidsspecialiste gevolgd en dochter Cindy werd kapster. De combinatie leidde tot een eigen zaak, Pamajoci. De naam verwijst naar de vier gezinsleden: Patrick, Martine, Johny en Cindy.

(LIN)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier