Visie op renovatie Bissegem-centrum geconcretiseerd

Redactie KW

Met oog op de vernieuwing van Bissegem-centrum kregen verschillende ontwerpbureaus de opdracht een concreet visievoorstel uit te werken. Het gemeentebestuur heeft beslist om in zee te gaan met bvba Urbain Architectencollectief.

Bij de renovatie van het centrum van Bissegem staan drie criteria voorop: een groepering van alle dienstverlening in het OC, een groene doorsteek vanaf het kerkplein en een herlokalisatie van de jeugdverenigingen.

“Het ontmoetingscentrum krijgt een volledige facelift”, vertelt architect Dieter Deblaere van het geselecteerde Urbain Architectencollectief. “Er wordt een ruime foyer voorzien, in nauw contact met een groene zone. In de gerenoveerde brandweerkazerne wordt alle dienstverlening gecentraliseerd. Dat zijn onder meer het administratief centrum, dienst bevolking, de wijkagent, bibliotheek, de administratie van het oc en vergaderfaciliteiten.”

Volgens schepen van Facility Jean de Bethune betekent de herinrichting van het centrum niet enkel aanpassingen aan bebouwing, ook thema’s als verkeer moeten aangepakt worden. “Het is een prioriteit om het verkeer uit Kortrijk naar de R8 te kanaliseren langs de N328. Dit zal de verkeerstroom in Bissegem enkel ten goede komen.”

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Kortrijks Handelsblad

(NVH/JW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier