Vis A Vis is nieuw grensoverschrijdend project

Redactie KW

VIS A VIS is een nieuw grensoverschrijdende project tussen West-Vlaanderen, Henegouwen en Noord-Frankrijk. Het is een combinatie van muzikale producties en sociale tewerkstelling in de culturele sector van de grensregio. Een van de blikvangers van het project is BALKAN BANQUETS met het Orchestre National du Vetex en de Kortrijkse vzw De Poort.

BALKAN BANQUETS is het eerste grensoverschrijdende project van VIS AVIS. Het Vetex orkest wordt voor de gelegenheid uitgebreid met Balkanmuzikanten. Het gaat om een nieuwe samenwerking die voor de mensen van vzw De Poort verder gaat dan het artistieke.

Met grensoverschrijdende producties rond populaire muziek wil Vis a Vis de sociale tewerkstelling stimuleren. BALKAN BANQUETS is de start van een hele reeks initiatieven. Zo zijn er ondermeer plannen om bij mensen thuis kleine concerten en voorstellingen te geven.

Intussen vond al een try-out plaats van BALKAN BANQUETS in de Kortrijkse concertstudio. De eerste officiële voorstelling vindt plaats op 6 maart in het Maison de La Culture in Doornik.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier