Vinkendieven teisteren regio Tielt

Redactie KW

In Zwevezele en Tielt werden in totaal zeven vinken gestolen. Eigenaars Michel Devooght en Eddy Degheldere zitten met de handen in het haar.

Eddy Degheldere uit Zwevezele werd vorige zaterdag al voor de derde keer met een vinkendiefstal geconfronteerd. “Ik zag plots dat er een kooitje uit mijn voortuin was verdwenen. Bij nadere inspectie bleek dat er vier ‘muiten’ gestolen waren. De diefstal moet in de nacht van vrijdag op zaterdag gebeurd zijn.”

Een nacht later sloegen de vinkendieven toe in de Lindenlaan in Tielt. Bij Michel Devooght werden drie vinken gestolen. “Ik ontdekte de diefstal toen ik na het Belgisch kampioenschap vinkenzang in Waregem weer thuiskwam”, zegt de 79-jarige man. Op een bijna identieke manier als bij Eddy Degheldere in Zwevezele werden ook bij hem vinken ontvreemd. “Mijn kooien stonden ook in schuilhokken en waren afgesloten met een hangslot. De daders moeten de oogschroef geforceerd hebben. Volgens mij zijn ze over de afsluiting gekropen via de parking van het biljartcafé aan de achterkant van mijn tuin.”

(PVH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier