Vind oude foto’s van brouwerij in Eernegem en red een restaurant!

Redactie KW

Koen Janssens en Els De Gryse verbouwen het Bourgogne Hof in Eernegem momenteel tot tearoom & restaurant, maar moeten de werken stilleggen. Ze hopen op uw steun om het tij te keren.

“Het stakingsbevel komt van de stedenbouwkundig inspecteur van West-Vlaanderen, die vindt dat we onvoldoende parking zullen kunnen voorzien”, zucht Koen Janssens, die in januari de oude brouwerij langs de Westkerkestraat kocht. “Nochtans hebben wij met onze architect en de diensten stedenbouw en erfgoed vooraf samen gezeten. Wij kregen een mondeling fiat en konden met de niet-vergunningsplichtige werken starten.”

Tot plots blijkt dat het koppel moet kunnen bewijzen dat dit terrein vroeger ook al bebouwd is geweest. “Nochtans tonen de tuinmuren met pilaren twee poorten van een gewezen op- en afrit op dit perceel. Omdat hij vindt dat een tearoom-restaurant zonder parking niet kan, heeft de nieuwe stedenbouwkundig ambtenaar een stakingsbevel voor alle werken uitgeschreven.”

Koen en Els hebben grootse plannen met de oude brouwerijgebouwen. In de oude brouwerij komt een tearoom-restaurant, in enkele kelders expositieruimte voor kunstenaars, en in het huis kamers voor b&b. In de schuren voorzien ze tot slot een opleidingscentrum voor paarden en een startplaats voor koetstochten.

Wie kan helpen?

“Volgens de ambtenaar is die plek landbouwgebied, terwijl het altijd als parking voor vrachtwagens voor vervoer van drank van de brouwerij is gebruikt. Men zegt ons zelfs dat er vroeger huisjes hebben gestaan. Alleen: die ambtenaar gelooft dat niet en het is aan ons om het te bewijzen. We zijn bijgevolg op zoek naar mensen die nog oude foto’s van de brouwerij Roelens hebben. Wie dergelijke foto’s heeft, kan contact opnemen: info@janssensbouw.be of 0495 03 28 68.”

(KV)

Uit De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier