Vincent Van Quickenborne twitteraar van het jaar

Redactie KW

Op de uitreiking van de Site van het Jaar is uittredend minister Vincent Van Quickenborne verkozen tot twitteraar van het jaar.

@VincentVQ haalde het in de nieuwe categorie en is misschien ook wel de bekendste twitteraar of tweeter van ons land. Hij heeft ruim 10.800 volgers en maakte eerder dit jaar het nationale nieuws toen hij met een berichtje op Twitter (Alea iacta est) aankondigde dat Open VLD uit de regering zou stappen. Dat was meteen de aanleiding voor de verkiezingen, die ondertussen nog niet tot een nieuwe regering hebben geleid. Vincent Van Quickenborne toont zich ook geregeld voorstander van meer activiteit van collega’s, media en ondernemers op het sociale netwerk.

Brugge populairste digitale stad

In de algemene categorie werd zoekmachine Google trouwens opnieuw de Site van het Jaar, voor Sporza en Facebook. Veel West-Vlaamse aanwezigheid in de lijst is er niet te vinden (vreemd genoeg geen vermelding voor kw.be en focus-wtv.be), maar de website Brugge geeft met z’n 22e plaats wel concurrentie als Antwerpen (25) en Gent (26) het nakijken.

(FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

>> Krant van West-Vlaanderen is op Twitter te volgen op http://twitter.com/kweeet

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier