Vincent Van Quickenborne : “Ik heb doodsbedreigingen gekregen”

© BELGA
Redactie KW

Langer werken dan 65 en niet met pensioen kunnen zolang je geen veertig jaar gewerkt hebt? De pensioenhervorming die minister Vincent Van Quickenborne (Open VLD) er begin dit jaar doorduwde, riep niet alleen veel vragen op, het plan werd ook zwaar bekritiseerd door de vakbonden. “Je hebt er geen idee van hoeveel stront ik over mij heb gekregen. Ik ben zelfs met de dood bedreigd. Mensen worden echt agressief als je iets aan het pensioen wil veranderen.”

Voor Krant van West-Vlaanderen ging pensioenminister Van Quickenborne ook het debat aan met vier vijftigers. “Geen van jullie allen heeft schuld aan de financiële crisis, maar toch moeten we als overheid een oplossing zoeken voor de problemen. We hebben geprobeerd om dat te doen zonder de doorsnee Belg financieel te treffen. Dankzij dit plan zal niemand een euro minder verdienen, maar het klopt evenzeer dat niemand rijker zal worden van deze beslissing. Er zijn geen financiële compensaties.”

Langer werken voor behoud sociale zekerheid

“We vragen de mensen om langer te werken en bieden hen in ruil de garantie dat onze sociale zekerheid blijft bestaan én dat het werk werkbaar zal worden. Maar ik besef dat die laatste voorwaarde alleen maar kan door naar elkaar te luisteren.”

(mvdr)

Uitgebreid interview in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier