Vincent Callewaert en Manu Wemel lokken topsporters naar Transvaalsite in Waregem

Redactie KW

Vincent Callewaert en Manu Wemel namen afgelopen maandag hun intrek in hun nieuwe sport- en revalidatiecentrum in Windhoek 13, in de bedrijvenzone Transvaal.

“Onze verhuizing was een noodzaak, want door onze manier van werken hebben we nu eenmaal veel ruimte nodig”, klinkt het bij de twee vennoten. “Twee jaar geleden beslisten we eigenlijk al dat de praktijk in de Schoendalestraat in Sint-Eloois-Vijve te klein werd. Wij doen aan actieve revalidatie en zijn dus dikwijls met meerdere patiënten tegelijk bezig. Die aanpak spreekt duidelijk aan in de sportwereld.”

De verhuizing naar de bedrijvenzone Transvaal was echter niet vanzelfsprekend. “Bestaande locaties waren vaak niet groot genoeg of niet betaalbaar en uiteindelijk zijn we op deze site gebotst”, aldus Vincent. “De West-Vlaamse Intercommunale (WVI) beheert Transvaal en vond dat een kinesistenpraktijk eigenlijk in een woonzone thuishoort. Zoiets is niet realistisch: we zouden voor parkeeroverlast zorgen en hadden minstens 500 vierkante meter bebouwbare oppervlakte nodig.”

(DB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier