Villeroy & Boch promoveert vestiging Roeselare tot Europees competentiecentrum

Redactie KW

De Duitse sanitairproducent Villeroy & Boch gaat zijn fabrieken in Roeselare en het Nederlandse Roden promoveren tot Europese competentiecentra. Met die beslissing wordt niet alleen het belang van de sites voor de groep benadrukt, maar ze past ook in een grootschalige reorganisatie binnen de groep”, zegt directielid Volcker Pruschke.

Het bedrijf, dat 24 productieafdelingen kent in Europa, wil op deze manier zijn wereldwijde concurrentiepositie verstevigen.

Roeselare wordt uitgebouwd tot het competentiecentrum voor acryltoepassingen. De fabriek, waar zowat tachtig arbeiders en twintig bedienden werken, nam de voorbije jaren al een groot deel van de productie van acrylbadkamers van Villeroy & Boch voor haar rekening. Volgens de groep beschikt Roeselare nu al over de meest innoverende technologie wat acrylproducten betreft.

Villeroy & Boch in Roeselare doet het behoorlijk in deze tijden van economische crisis, zo luidt het. Dat wordt beaamd door de vakbonden. “Deze titel is een morele opsteker voor Roeselare”, zegt Olaf Minne van ACV-Metaal, “ook al is het voor ons nog niet helemaal duidelijk welke gevolgen de beslissing heeft”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier