Villa Vanthilt trekt veel kijklustigen naar Ieper

Redactie KW

De eerste aflevering van Villa Vanthilt was mede door het mooie zomerweer een groot succes. Ieperling Yves Leterme beet er de spits af.

De start van Villa Vanthilt ging niet onopgemerkt voorbij. Ieper is opnieuw heel mooi in kaart gebracht tijdens dit zomers live praatprogramma van één, waar al voor de eerste uitzending heel veel volk op afkwam. De ontspannen babbel met Yves Leterme, Ieperling en adjunct-secretaris-generaal van de OESO, zorgde voor een goeie opener. Marcel Vanthilt weet als geen ander tussen de vragen door andere info te ontfutselen van zijn gasten. Ook mountainbiker Kevin Van Hoovel en stand-upcomedian Xander De Rycke ondervonden het aan den lijve. Met drie missen die mooi mochten wezen bewezen de tv-makers dat we dertig dagen lang verwend zullen worden in de kattenstad. Het setje van Sioen en de passage van stemmenimitator Jonathan Bockstael vielen ook in de smaak van het talrijk opgekomen publiek.

Vanavond is niemand minder dan Karl Vannieuwkerke te gast bij Marcel Vanthilt. De presentator vond tussen de Tour de France en de Olympische Spelen nog een gaatje om af te zakken naar Ieper. Daarnaast krijgt de villa ook het bezoek van Marie Deryckere, een 19-jarig meisje uit Ieper dat een aantal misverstanden uit de wereld wil helpen. Ze heeft het syndroom van Gilles de la Tourette, tics en dwangmatige handelingen, maar ziet ook de positieve kanten. Woensdag trekken Eddy en Axl Merckx aan de deurbel van Villa Vanthilt. U ziet het allemaal op één, maar nog beter vanop de Ieperse Grote Markt. De uitzendingen lopen van zondag- tot donderdagavond en starten telkens rond 21.30 uur.

(DS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier