Villa Vanthilt gaat van start op de Grote Markt van Ieper

Redactie KW

Vanaf vanavond gaat Marcel Vanthilt live van start met een nieuwe reeks afleveringen van Villa Vanthilt op Eén. Dit keer is hij te gast in Ieper. Vanavond nodigt hij alvast ex-premier en adjunct-secretarisgeneraal van de Oeso Yves Leterme, mountainbiker Kevin Van Hoovels en imitator Jonathan Bockstael uit.

Daarnaast zal nog het dansspektakel Riverdance, die deze zomer in België neerstrijken voor een show in Oostende, aanwezig zijn. Voor de muzikale noot zorgt Sioen.

Dinsdag is het dan de beurt aan Karl Vannieuwkerke om in de sofa van Marcel Vanthilt plaats te nemen en woensdag komt niemand minder dan Eddy Merckx met zijn zoon Axel op bezoek. Een andere gaste die deze week in zijn villa neerstrijkt is Marie Deryckere uit Ieper. Ze heeft het syndroom van Gilles de la Tourette, maar ze ziet er ook de positieve kanten van in.

Net als de gasten zijn ook de bumperfilmpjes van Villa Vanthilt top. Die filmpjes zorgen voor een naadloze overgang tussen de verschillende onderdelen van het programma. Zo zagen we in avant-première een charleston onder het Nieuwerck en disco onder de Donkere Poort. Of wat dacht u van twirling girls in de tuin van het Stedelijk Museum, de vogeltjesdans op het kattenkerkhof of breakdance in de bib? Het kan allemaal.

Om het programma naar Ieper te halen betaalden het stadsbestuur en de horeca-uitbaters 120.000 euro. Met het programma wil Ieper bewijzen dat het meer te bieden heeft dan enkel het oorlogstoerisme. Villa Vanthilt loopt van maandag tot en met donderdag om 21.35 uur en op zondag om 21.10 uur.

(AD, SD, foto’s EF)

Meer vanavond op Focus & WTV vanaf 18u00

Villa Vanthilt gaat van start op de Grote Markt van Ieper

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier