Villa Prins Karel zal minder aandacht krijgen in provinciaal domein Raversyde

Redactie KW

“In al onze communicatie rond dit provinciaal domein laten we dit memoriaal geleidelijk aan achterwege”, antwoordde gedeputeerde Guido Decorte (CD&V) aan Kurt Ravyts (Vlaams Belang), die zich afvroeg wat de meerwaarde van de villa eigenlijk is op dit domein.

“We focussen in eerste instantie op de Atlantikwall als troef van het domein, maar ook op de mooie natuur, waarin we volop zullen investeren. Zo zullen we het beton van de bestaande parking volledig uitbreken en de natuur herstellen. Kostprijs : 800.000 euro !” (BTW inclusief 1 miljoen, nvdr.). De aandacht voor het prinselijke verleden zullen we in de toekomst kanaliseren in een Koninklijke Wandeling, die ook nog een aantal andere typische zaken zal aandoen, zoals bijvoorbeeld de stallingen”.

Herman Lodewyckx (Groen) drukte zijn tevredenheid uit over de plannen om over de volle lengte van het domein een fiets- en wandelpad aan te leggen dat volledig past in het groene lint van de regio Oostende. “Alleen spijtig dat het nogal aan de smalle kant zal zijn”. In zijn antwoord stelde Guido Decorte dat hij deze opmerking zal meenemen naar het overleg tussen de diverse partners binnen dit project, waar vooral het Agentschap Natuur en Bos niet erg happig is voor een grotere breedte, omdat zoiets de hardrijdende wielertoeristen zou aantrekken.

(JRE)

Meer provincieraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 4 oktober 2013.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier