Vijverhuis wordt vakantiecomplex

Redactie KW

In het vijverhuis aan Zillebeke Vijver wordt niet opnieuw een horecazaak ingericht, maar wel drie vakantiewoningen.

Dinsdagavond vond de openbare verkoop plaats. De familie Desodt-Cappelaere uit Ieper bood de hoogste prijs van 460.000 euro.

Het restaurant was destijds een echte trekpleister, maar staat nu al anderhalf jaar leeg. Stad Ieper had er zelf geen plannen mee en heeft het gebouw nu dus verkocht.

De nieuwe eigenaars willen er drie vakantiewoningen in onderbrengen. De werken starten mogelijk al volgend jaar en zouden klaar moeten zijn tegen de zomer van 2011. Het is de bedoeling van de nieuwe eigenaars om het gebouw zo authentiek mogelijk te restaureren. Ze zullen zich daarbij laten leiden door oude foto’s.

Oppositiepartij SP.a reageert afwachtend op de plannen van de nieuwe eigenaars. Volgens gemeenteraadslid Yves Goudeseune was er altijd gesteld door het stadsbestuur van Ieper dat het Vijverhuis een plek zou blijven waar wandelaars en fietsers iets konden drinken en eten. Nu blijkt dat er vakantiewoningen komen, en het pand geen horecafunctie meer krijgt, vreest SP.a dat de vijver en de omgeving niet meer openbaar toegankelijk zullen zijn. De partij zegt dan ook de plannen van de nieuwe eigenaars op de voet te zullen volgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier