Vijftiental ongevallen door ijzel op E40 in buurt van Middelkerke en E403 nabij Rumbeke

Redactie KW

Door ijzel zijn vanmorgen op de E40 tussen Middelkerke en de Franse grens al een 15-tal ongevallen gebeurd. Ook op de E403 in de buurt van Rumbeke zijn een tiental voertuigen gaan botsen.

Door de regen en smeltende sneeuw is het wegdek op de E40 tussen Middelkerke en de Franse grens spiegelglad. Diverse auto’s gleden door ijzel in de gracht langs de E40. Maar wagens botsten ook op mekaar. Een aantal ongevallen zou vrij ernstig zijn. Zo gingen ook een aantal wagens over de kop. Volgens het verkeerscentrum zijn er op die strook van 20 km te veel ongevallen gebeurd om ze nu precies te kunnen tellen!

Ook op de E403 in de buurt van Rumbeke veroorzaakte de ijzel diverse aanrijdingen. Daar zijn zeker 2 vrachtwagens en 6 auto’s bij een botsing betrokken geraakt. In de file die daardoor ontstond gleden nog eens een 8-tal wagens tegen mekaar.

Secundaire wegen

Maar ook op de secundaire wegen gebeurden hier en daar door de ijzel ongevallen. Zo belandde in Ichtegem een auto in de gracht en liep de bestuurder lichte verwondingen op.

Grens

Ook vlak over de grens, in de buurt van Rijsel, hindert de ijzel het verkeer. Daar staat nu zelfs 100 km. file.

Vijftiental ongevallen door ijzel op E40 in buurt van Middelkerke en E403 nabij Rumbeke

Bekijk hier ruwe, ongemonteerde beelden

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier