Vijftal krijgt zware straffen voor cannabisplantage in Gistel

Redactie KW

Vijf mannen zijn in de correctionele rechtbank in Brugge veroordeeld tot zware celstraffen voor het kweken van cannabis in een hoeve in Gistel. De eigenaar van de hoeve kreeg drie jaar effectieve celstraf.

Omdat hij in het Afrikaanse Togo verblijft en verstek liet gaan voor het proces beval de rechter zijn onmiddellijke aanhouding. Een tweede betrokkene kreeg eveneens drie jaar cel. De rechter beval zijn onmiddellijke aanhouding omdat hij in Polen verblijft en zijn kat stuurde naar de rechtbank. Twee Nederlandse medeplichtigen kregen elk twee jaar cel. De vijfde betichte, een Slovaak, kreeg een jaar cel. De bende kweekte tussen november 2010 en maart 2011 cannabis in een afgelegen hoeve in Nieuwland in Gistel. De zaak kwam aan het licht nadat de vader van de eigenaar van de hoeve de politie verwittigde dat er verdachte individuen rondhingen op het domein van zijn zoon. Een onderzoek volgde en in maart vorig jaar werden bij een huiszoeking

1.872 cannabisplanten aangetroffen. Volgens de verdediging was de plantage een mislukking en werd er amper geoogst. Toch werd de bende ook schuldig bevonden aan de verkoop van cannabis.

(AF)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier