Vijfenveertig drenkelingen aan de kust in juli

Redactie KW

Tijdens de maand juli zijn de strandredders in de 10 Belgische kustgemeenten 45 keer moeten tussenkomen voor drenkelingen in nood. Dat maakte de Intercommunale Kustreddingsdienst van West-Vlaanderen (IKWV) bekend.

Er waren daarnaast een veertigtal tussenkomsten voor kiters, surfers en catamaranzeilers. Op het strand en de golfbrekers werden een tiental ernstige kwetsuren geteld. Aan de Westkust waren er vijf tussenkomsten voor op hol geslagen paarden.

Volgens de hoofdstrandredders waren er in juli niet minder baders op het strand dan de voorbije jaren. Er werden wel meer zeehonden geteld op de zandbanken voor het strand en op de golfbrekers.

Aan de westkust is er een probleem met ruiters die het verbod om het strand te betreden tijdens de openingsuren van de strandposten aan hun laars lappen. In juli sloegen vijf paarden op het strand op hol nadat ze werden opgeschrikt door de baders.

De Amerikaanse reddingskajak die deze zomer in Knokke-Heist wordt uitgetest, deed al dienst bij vier interventies. De kajak was daarnaast bijzonder nuttig bij het preventief patrouilleren van de strandredders. De kajak kan in tegenstelling tot de klassieke reddingsboten ook gebruikt worden op ondiepe stukken branding. De cijfers over het aantal verloren gelopen kinderen worden pas later in augustus bekendgemaakt. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier