Vijfdejaarsstudenten PTI Kortrijk renoveren Oekraïens weeshuis op werkvakantie

Redactie KW

Afgelopen dinsdag zijn 23 vijfdejaarsstudenten van het PTI in Kortrijk voor tien dagen vertrokken naar Oekraïne, waar ze een weeshuis verder onder handen zullen nemen.

In plaats van een stage bij bedrijven in eigen land, kozen de vijfdejaars vorig schooljaar voor een nogal apart avontuur: de theorie in de praktijk omzetten in een weeshuis. En dan nog in een totaal andere omgeving: in het Oost-Europese Oekraïne.

In het weeshuis verblijven een veertigtal sociaal verwaarloosde (wees)kinderen tussen 4 en 18 jaar. Een jaar geleden hebben de studenten vooral schilderwerken uitgevoerd en elektriciteitsleidingen gelegd. “Nu werken we gewoon verder”, zegt lerares Eleny Hinnaert die net als vorig jaar meereist, samen met haar collega’s Stijn De Decker en Kristof Hauspie. “Ze zullen nu elektriciteitsleidingen aanleggen op de tweede verdieping en de gang op het gelijkvloers afwerken met gipsplaten. Hiervoor hebben de studenten voor deze techniek speciaal praktijklessen gekregen.”

Het hoofddoel van de stage is de leerlingen een bijdrage laten leveren aan een gemeenschap die het met minder middelen moet redden.

(NM)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier