Vijfde ‘Free Festival’ op zaterdag 15 november in Zonneheem

Redactie KW

Zaterdag 15 november vindt in zaal Zonneheem voor de vijfde keer het ‘Free Festival’ plaats. Ook dit jaar staan er weer drie rockbands op het podium: Diescene, The Occasional Band en Nutellica. Zoals de naam van het festival aangeeft, is de toegang opnieuw volledig gratis.

Het Free Festival werd vier jaar geleden opgestart om het kermisweekend in oktober wat extra leven in te blazen. Drie Oostnieuwkerkse wijkcomités sloegen daarvoor de handen in elkaar: het comité van de Roeselarestraat, het comité van wijk De Kouter en het comité St.-Patrick. Het concept was simpel: met gratis optredens de mensen uit Oostnieuwkerke en omgeving uit hun huis krijgen en hen een avondje ambiance en plezier bezorgen.

Vijfde editie

Deze formule bleek een voltreffer en ondertussen is het Free Festival al aan zijn vijfde editie toe. Sinds twee jaar heeft het festival een eigen organisatiecomité. Dat comité bestaat momenteel uit Kurt Feryn, Els Verkindere, Lode Lamote, Hugo Bentein en Gert Delbecke. Op de avond van het festival zelf wordt deze crew nog aangevuld met een twintigtal vrijwilligers die helpen bestellen.

Diescene

„Het vijfde Free Festival wordt afgetrapt door Diescene. Deze jonge, dynamische band uit het Roeselaarse laat zich beïnvloeden door grunge, punk, rock en metal. Het tweede optreden van de avond wordt gegeven door The Occasional Band. Deze groep bestaat al 26 jaar en wordt vaak ook dé partyband van West-Vlaanderen genoemd. Ze spelen rock- en popklassiekers uit de jaren zeventig, tachtig en negentig, vermengd met hedendaagse hits. Top of the bill dit jaar is Nutellica, een cover-act van de wereldbekende groep Metallica. Deze Duitse groep bestaat al sinds 1996 en groeide ondertussen uit tot een van de meest bekende coverbands in Europa”, vertelt Kurt Feryn.

Voor meer informatie kan je terecht op http://www.freefestival.be

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 14 november 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier