Vijf West-Vlaamse kerken krijgen centen

Redactie KW

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois kent ruim 155.000 euro Vlaamse subsidies toe voor infrastructuurwerken aan vijf kerkgebouwen in West-Vlaanderen. Het gaat om kerken in Tielt, Wingene, Beernem, Middelkerke en Diksmuide.

Kerkbesturen kunnen van de Vlaamse overheid voor 30 procent van de kostprijs subsidies krijgen voor (ver)bouwen, uitbreiden en buitengewone herstellingen van kerken en pastorieën. Ook het plaatsen van verwarmings- en elektrische installaties en publieke sanitaire voorzieningen komen in aanmerking.

Hoofdmoot voor Tielt

De kerkfabriek Onze-Lieve-Vrouw in Tielt ontvangt 73.670 euro voor de betonrenovatie van de torenstructuur. Wingene krijgt 14.540 euro voor de ruwbouw van de Sint-Amanduskerk en de Sint-Gregoriuskerk in Beernem (Sint-Joris) krijgt 19.800 euro subsidies voor de uitvoering van schilderwerken en de restauratie van schilderijen in de kerk.

Herstellingswerken

Ook Middelkerke krijgt centen, met name 12.750 euro voor de eerste uitvoeringsfase van grote herstellingswerken aan de Sint-Willibrorduskerk. De kerkfabriek Sint-Pieter in Diksmuide tenslotte ontvangt 34.690 euro voor metselwerken ter herstelling van de kerk in Stuivekenskerke.

(FV voor kw.be)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier