Vijf nieuwe gemeenteraadsleden en twee nieuwe OCMW-raadsleden in Oostende

Redactie KW

Vanavond werden vijf nieuwe gemeenteraadsleden en twee nieuwe OCMW-raadsleden beëdigd. Karel Labens, Stefanie Monsaert, Shaireen Aftab (allen SP.A), Kurt Claeys (Open VLD) en Sofie Cloet (Groen) zijn nu gemeenteraadslid, Nancy Moyaert (SP.A) en Ruben Pannecoucke (Open VLD) namen een mandaat in het OCMW op.

De eedafleggingen gebeurden in handen van gemeenteraadsvoorzitter Sabine Friederichs. Raymonde Declercq, Vanessa Vens en Stefanie Moyaert (allen SP.A) en Danick Minne (Open VLD) namen ontslag uit de gemeenteraad om naar het OCMW te kunnen gaan. Ze legden de eed in het OCMW al af op de installatievergadering. Hun opvolgers Karel Labens, Stefanie Monsaert, Shaireen Aftab (allen SP.A) en Kurt Claeys (Open VLD) legden de eed af aan het begin van de gemeenteraadszitting. Dat deed ook Sofie Cloet (Groen), die tijdelijk in de plaats komt van Kathelijn Vervarcke. Zij laat zich tijdelijk vervangen om voor haar ziek kind te kunnen zorgen.

In het OCMW volgt Open VLD-voorzitter Ruben Pannecoucke zijn partijgenote Sarah Schotte op en komt Nancy Moyaert (SP.A) in de plaats van Maxim Vanhockerhout.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier