Vijf leden van dievenbende aangehouden na inbraken in februari

Onlangs werd een Roemeense dievenbende opgerold
Redactie KW

De federale gerechtelijke politie van Brugge heeft de buit van een rondtrekkende Roemeense dievenbende voorgesteld. De buit is aanzienlijk want de dieven worden van een 70 tal inbraken verdacht. Er zijn in dit dossier vijf personen aangehouden en dat gebeurde in samenwerking met de Duitse politiediensten. Van een deel van de buit zijn al een aantal slachtoffers opgespoord.

Dit is de buit van de rondtrekkende dievenbende die door de federale gerechtelijke politie van Brugge is opgerold. De diefstallen gebeurden op bouwwerven, benzinestations en woningen. De dieven worden verdacht van een 70 tal inbraken verdacht. Ze stalen alles wat los of vast zat.

“Je vindt televisietoestellen, laptops, werfmaterieel, fietsen, kruiwagens en er staan zelfs nog gestolen voertuigen buiten,” zegt hoofdcommissaris Frank Goegebeur.

De gestolen goederen werden ontdekt bij een controle aan de Duits-Oostenrijkse grens toen de dieven met hun buit op weg waren naar Roemenië. Maar de bal ging eigenlijk aan het rollen na enkele inbraken in Wingene en Zedelgem.

“Na het daarop volgende onderzoek zijn we uitgekomen bij Roemenen die verblijven in het Brusselse en al snel bleek dat ze diefstallen pleegden in het hele land zowel in Brussel, Wallonië en Vlaanderen.”

Er zijn vijf personen aangehouden die worden voorlopig verdacht van diefstallen met verzwarende omstandigheden en heling.

“In een 40 tal zaken hebben we de nodige links kunnen maken. Er zijn nog een aantal zaken die hier liggen die nog wel tot die feiten behoren. Maar daar krijgen we misschien de hulp bij van de benadeelden die de kans krijgen om hun spullen te komen ophalen.”

Personen die menen slachtoffer te zijn van de dievenbende kunnen contact opnemen met de federale gerechtelijke politie van Brugge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier