Vijf jaar effectief voor misbruik van dronken mannen in Tielt

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Brugge heeft David B. (38) bij verstek tot vijf jaar effectieve celstraf veroordeeld voor verkrachting en aanranding van de eerbaarheid.

In zijn café in Tielt voerde B. mannen dronken om hen te kunnen misbruiken. David B. paste zijn bedenkelijke tactiek verschillende keren toe. In juli 2011 leidde dat tot de verkrachting van Sven D. Ook op 14 januari 2012 randde hij vier jonge kerels op dezelfde manier aan. Van die vier mannen was er één nog minderjarig op het ogenblik van de feiten. In die periode stelde B. de kamer boven zijn café ook beschikbaar voor prostitutie.

Al eerder voor de rechter

Het is niet de eerste keer dat David B. met het gerecht in aanraking kwam. In 2007 werd hij al tot één jaar effectief veroordeeld voor een dodelijk verkeersongeval met vluchtmisdrijf. Hij liep ook al een eerdere veroordeling voor aanranding van de eerbaarheid op.

Naast de gevangenisstraf van vijf jaar werd B. ook veroordeeld tot het betalen van een geldboete van 3.000 euro. Hij is ook voor tien jaar zijn burgerrechten kwijt. De komende twintig jaar mag B. geen café’s of andere handelszaken openen. Omdat hij verstek liet gaan voor zijn proces werd zijn onmiddellijke aanhouding bevolen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier