Vijf jaar cel voor man uit Gistel die eigen kinderen aanzette tot seks met elkaar

Redactie KW

Piet V. (49) is door de Brugse correctionele rechtbank veroordeeld tot vijf jaar effectieve celstraf voor ernstige zedenfeiten.

De Gistelnaar verkrachtte zijn toen 14-jarige dochter. Bovendien moedigde hij haar aan om seks te hebben met haar broer van 12.

Sinds half maart zit Piet V. in voorhechtenis. In de vier maanden daarvoor vergreep hij zich tot drie keer aan zijn jongste dochter. Het meisje woonde, net als haar broer en zus, niet in bij de beklaagde. Na een echtscheiding woonden de kinderen van Piet V. bij hun moeder in Oudenburg. Die diende in november klacht in toen één van de kinderen haar het hele verhaal deed.

Tijdens het onderzoek minimaliseerde Piet V. zijn rol en toonde weinig schuldbesef. Hij vond eigenlijk dat hij zijn kroost hielp in hun seksueleontwikkeling en ontkende dat hij hen dwong om seks met elkaar te hebben. Zijn advocaat Didier Scheldeman vroeg om zijn cliënt voorwaarden op te leggen.

De rechter hield geen rekening met die vraag en veroordeelde Piet V. tot een effectieve celstraf van vijf jaar. “De feiten zijn heel ernstig. Je bent ook al twee keer eerder veroordeeld voor zedendelicten. Ge moest uw les dus al kennen.”

De Gistelnaar is ook voor 10 jaar zijn burgerrechten kwijt. Aan de burgerlijke partijen moet hij een voorlopige schadevergoeding van ruim 30.000 euro betalen.

(BS/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier