Vijf jaar cel voor criminelen die in loods in Dadizele gestolen auto’s ombouwden

Redactie KW

Alix M. en Bryan G. werden woensdag door de Ieperse strafrechter veroordeeld tot 5 jaar cel. De mannen maken deel uit van de Noord-Franse bende, die in een loods in Dadizele gestolen wagens ombouwde in opdracht van homejackers.

Bij een inval op 5 mei 2012 werden in de voormalige champignonkwekerij naast 29 gestolen voertuigen ook versneden nummerplaten, uitgesneden chassisnummers, kogelvrije vesten en de buit van diverse homejackings aangetroffen. Drie Noord-Fransen werden door de Ieperse onderzoeksrechter van hun vrijheid beroofd. Ze kregen eind vorig jaar tot 4 jaar cel.

“Ook Alix M. en Bryan G. hebben belangrijke logistieke steun geleverd aan daders van gewelddadige overvallen”, sprak de aanklager, die tot 7 jaar cel had gevorderd.

Alix M. werd aangehouden op vraag van het parket van Doornik, waar een overval voorbereid werd op een Carrefour. Er stond een vluchtauto klaar en zelfs benzine om het voertuig in brand te steken. De Renault Clio van Alix M. werd bovendien verschillende keren in de buurt van de Arkemolenstraat gesignaleerd. De Fransman reed ook geregeld gestolen voertuigen naar de loods, waar de federale recherche ook zijn vingerafdrukken vond.

Bryan G. huurde met behulp van een valse identiteit één van de boxen die met elkaar verbonden waren in de loods.

(bel)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier