Vijf borden in Alveringem herinneren aan oorlogsgruwel

Redactie KW

Nu de generatie van 14-18 zo goed als uitgestorven is, wordt het landschap steeds vaker de laatste getuige van de Groote Oorlog. Alveringem wil daarom de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog “structureel” in het landschap te verankeren.

Tussen de kerk en militaire begraafplaats van Oeren in Alveringem zijn vijf herinneringsborden geplaatst. Op elk bord wordt het opmerkelijke verhaal verteld van een slachtoffer van de Groote Oorlog die in Oeren begraven ligt. Deze “bakentjes” in het landschap nodigen de mensen uit om – ook letterlijk – even stil te staan bij de gevolgen van die vreselijke oorlog.

Kidspad

Bovendien maken deze borden integraal deel uit van het nieuwe kidspad “Marie’s Groote Oorlog”. Aan de verhalen op het parcours van deze boeiende doe- en belevingstocht is een opdracht verbonden. Op deze manier worden de kids op een “speelse” wijze geconfronteerd met de harde realiteit van de oorlog. Deze vijf borden vormen een harmonisch geheel met het startbord van het kidspad, dat in de tuin van het gemeentehuis Hof van Wyckhuize staat.

Tegelijk krijgen de passanten op deze borden extra informatie aangeboden over erfgoed uit Alveringem, zoals het café De Leute, wijlen priester-dichter Seraphin Dequidt en de Kwellemolen.

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier