Vijf Albanezen en man uit Varsenare blijven aangehouden voor cannabisplantage in vismijn van Oostende

Redactie KW

De raadkamer in Brugge heeft de aanhouding verlengd van vijf Albanezen voor hun betrokkenheid bij een cannabisplantage in de Oostendse vismijn. In het dossier zit ook nog een jongeman uit Varsenare in de cel.

De politie trof op donderdag 10 oktober in een loods in de Oostendse vismijn een cannabisplantage van bijna 1.300 plantjes aan. De ontdekking leidde tot de aanhouding van zeven Albanezen. In een wagen werd ook een halve kilogram cocaïne ontdekt. Vier verdachten behoren tot de beruchte familie D.

Klein luik van veel groter drugsdossier

De Albanese Oostendenaars werden in het verleden tot zware celstraffen veroordeeld voor gewelddadige vechtpartijen met de Tsjetsjeense clan D. Twee verdachten werden al na enkele dagen vrijgelaten.

Een man uit Varsenare werd enkele dagen later bij hem thuis opgepakt. Hij zou samen met de Albanezen ook een grote handel in cocaïne opgezet hebben. Het onderzoek naar de cannabisplantage in de vismijn zou slechts een klein luik zijn van een veel groter drugsdossier. De eerste telefoontaps dateren al van het voorjaar. Nochtans beweert Pieterjan D. dat hij de familie D. enkel kende van op café. Verder onderzoek zal meer duidelijkheid brengen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier