Vierjarige jongen misbruikt door meisje van 12 in De Brem in Oostende

Redactie KW

Een gezin uit Knokke-Heist heeft klacht ingediend bij de politie omdat hun zoontje van vier jaar in begeleidingstehuis De Brem in Oostende het slachtoffer is geworden van ‘grensoverschrijdend seksueel gedrag’.

Een meisje van twaalf jaar zou het jongetje seksueel benaderd hebben tijdens een daguitstap in Duin en Zee. “De feiten dateren van zondag, maar we zijn pas maandagnamiddag op de hoogte gebracht. We hebben intussen aan de jeugdrechtbank gevraagd om ons zoontje over te plaatsen, maar kregen geen gehoor. We zijn radeloos”, zeggen mama W.D. en papa S.H. Het koppel heeft ook nog een zoontje van twee en dochter van één jaar en verwachten straks een vierde kindje.

Al incident in 2012

Het oudste zoontje werd in maart in De Brem geplaatst door de jeugdrechtbank. De Brem is een begeleidingstehuis in het kader van de bijzondere jeugdzorg waar 34 kinderen tussen 3 en 18 jaar worden opgevangen. In november 2012 was er al een incident in De Brem waarbij twee jongeren een 6-jarig meisje betastten. “Beide incidenten hebben niets met elkaar te maken. De jongeren zijn niet dezelfde”, zegt OCMW-voorzitster Vanessa Vens (SP.A). “Het personeel dat de kinderen begeleidde op de uitstap heeft adequaat gereageerd. Het slachtoffer wordt begeleid en ook de ouders van de kinderen werden ingelicht. Ik heb deze week nog met hen een gesprek samen met de directeur van de instelling. Het voorval is onmiddellijk en op correcte en professionele wijze aangepakt naar de kinderen en ouders. Ook de instanties uit de bijzondere jeugdbijstand werden ingelicht over onze aanpak. We kregen daarover geen negatieve opmerkingen”, aldus nog Vanessa Vens.

(DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier