Vierjaarlijkse prijs voor vormgeving

Redactie KW

Donderdagavond heeft de provincie in Kortrijk de vierjaarlijkse prijs voor vormgeving uitgereikt. Met de erkenning wil de provincie het talent van ontwerpers die in onze provincie wonen of werken belonen. De laureaten winnen met de prijs niet enkel een geldsom maar mogen hun werk ook exposeren tijdens de tentoonstelling Vormgeving@West-Vlaanderen.

Jan Wouter Hespeel uit Ardooie en Bruggeling Randoald Sabbe leggen de laatste hand aan hun stand op de tentoonstelling vormgeving@west-vlaanderen in Kortrijk. Het vormgeversduo is één van de winnaars van de provinciale prijs voor vormgeving. De twee ontwerpen vooral affiches voor culturele centra. Ze leerden elkaar kennen tijdens hun opleiding in Gent, maar besloten pas na hun studies om samen te werken.

Ook aan Bart Goderis heeft de vakjury een prijs toegekend. Al bijna 10 jaar ontwerpt de Bruggeling designtapijten voor een textielbedrijf uit Wevelgem. Voor hem is de nominatie dé gelegenheid om te bewijzen dat tapijten veel meer kunnen zijn dat het klassieke bloemenkleed.

Met de vierjaarlijkse prijs wil de provincie creatievelingen die hier werken of wonen belonen en stimuleren. Want West-Vlamingen zijn creatief, klinkt het. De jury beoordeelde meer dan 100 ingezonden ontwerpen. 7 ontwerpers vielen in de prijzen.

Naast een plaats op de tentoonstelling krijgen de winnaars ook een geldprijs. De tentoonstelling vormgeving@west-vlaanderen loopt nog tot eind november in De Paardenstallen in Kortrijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier