Vierde verdachte reeks overvallen aangehouden

© belga
Redactie KW

Er is een vierde persoon opgepakt in het kader van het onderzoek naar een aantal gewapende overvallen die eind oktober en begin november gepleegd werden in de regio Bredene en Brugge. De vierde dader, een 30-jarige uit Oostende, kwam zich vrijdag zelf aangeven. Dat zegt de politie van Bredene-De Haan.

De man werd voorgeleid bij de Brugse onderzoeksrechter, die hem heeft aangehouden. De eerste overval vond plaats op 29 oktober. Het ging om een gewapende overval op fastfoodrestaurant Quick in Sint-Kruis Brugge. Op 30 oktober vielen de gewapende overvallers een dagbladhandel in Bredene binnen. Ook een gewelddadige homejacking, waarbij een auto werd gestolen, in Assebroek bij Brugge op 13 november is van de hand van dezelfde criminelen.

De eerste crimineel werd op 17 november geklist. Hij had de
gestolen auto van de homejacking in Assebroek, in Bredene in brand gestoken. De sporen in het onderzoek leidden naar hem. De volgende dag werd een 20-jarige Oostendenaar opgepakt. Hun twee kompanen doken onder, maar een derde verdachte werd op 24 november gearresteerd in het centrum van Oostende.

(Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier