Vierde drugsdode in Roeselare (update)

Redactie KW

In een appartement aan de Hendrik Consciencestraat 77 is donderdagmorgen het stoffelijk overschot van de 41-jarige Patrick Baeyens ontdekt. Na onderzoek bleek hij overleden aan een dosis methadon. Het is de vierde drugsdode sinds nieuwjaar in Roeselare

In Roeselare viel donderdagmorgen de vierde drugsdode in zeven maanden te betreuren. Een 41-jarige man werd na een overdosis methadon dood aangetroffen in een appartement aan de Hendrik Consciencestraat.

Eerder dit jaar al overleden een 29-jarige vrouw in de Rode Kruisstraat, een 25-jarige jongen uit de Jan Mahieustraat en een 30-jarige man uit Lichtervelde, die in een huis in de Gitsestraat dood werd aangetroffen.

“Vier individuele gevallen die los van elkaar staan”, duidt commissaris Rudy Cracco, politiewoordvoerder in de RIHO-zone. “Er gebeuren ook in andere steden ongevallen met overdosissen, maar het klopt dat er in Roeselare een populatie zware drugsverslaafden bestaat. Ook een overdosis methadon is aan drugs gerelateerd.”

“Met de RIHO-zone hebben we al mooie resultaten op het vlak van drugsbestrijding geboekt, maar elk dodelijk slachtoffer is betreurenswaardig. In het milieu is de zwijgplicht ook groot, zeker als men weer met een overlijden wordt gecofronteerd.” (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier