Vierdaagse in Oostduinkerke gestart met net geen 6.000 wandelaars

Redactie KW

In Oostduinkerke zijn net geen 6.000 wandelaars vertrokken voor een vierdaagse tocht door de IJzerstreek. De organisatie van de wandeling is al jaren in handen van defensie. Gedurende vier dagen wordt er gewandeld in de frontstreek langs de slagvelden van WO I. De Vierdaagse van de IJzer is intussen een vaste waarde geworden op de internationale wandelkalender, voor de 40e maal dit jaar.

Deze editie zou best wel eens een record kunnen opleveren. De voorinschrijvingen waren een succes en ook het weer zit mee. De organisatoren hopen op meer dan 10.000 wandelaars, verspreid over de 4 dagen. De Vierdaagse van de IJzer is dan ook al jaren het grootste meerdaagse wandelevenement in Vlaanderen.

Speciale editie in 2014

De deelnemers kunnen kiezen voor dagtochten tussen 8 km tot 32 km. Vandaag staat de wandeling in het teken van de natuur. Maar de volgende dagen gaat het richting frontstreek. Een acteur verkleed als sluiswachter Hendrik Geeraert – die in 1914 de IJzervlakte onder water zette – was nu al op pad om de wandelaars te waarschuwen dat de Vierdaagse van 2014 een bijzondere editie wordt

Morgen gaat het richting Poperinge en vervolgens naar Diksmuide. De vierdaagse eindigt zaterdag in Ieper.

Vierdaagse in Oostduinkerke gestart met net geen 6.000 wandelaars

Bekijk hier de reportage

(BV/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier