Vier windmolens op nieuwe industriezone in Poperinge

Foto DM
Redactie KW

Op de nieuwe industriezone komen vier windmolens, in een rechte lijn evenwijdig met de N38 en de spoorweg naar Ieper. Het windturbinepark, dat klaar moet zijn tegen de zomer 2013, zou 7.000 gezinnen van elektriciteit kunnen voorzien. Vorige maandag ging hierover een informatievergadering door.

Ongeveer zestig mensen kwamen maandag in Ghybe luisteren wat de mogelijke impact is van een dergelijk windturbinepark voor hun onmiddellijke omgeving of Poperinge in het algemeen. De algemene teneur was dat de directe buurtbewoners eerder kritische vragen hadden naar de gevolgen, terwijl anderen vooral de positieve kant van de zaak benadrukten.

Naar verluidt leggen de meeste omwonenden zich neer bij de komst van de windmolens. Andere geïnteresseerden in de zaal vonden dat de mensen veel te terughoudend zijn. “Waarom plaats men er geen veertig molens? Voorbijrijdende auto’s op de expresweg maken immers heel wat meer lawaai. En is zo’n moderne windmolen nu zoveel lelijker dan een oude, houten staakmolen? We moeten toch mee met onze tijd”, klonk het.

Alle mogelijke plannen en studies rond de inplanting van de windmolens liggen ter inzage bij de stedelijke technische dienst. Binnenkort zullen ze ook te raadplegen zijn via de website van de stad. (AH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier