Vier West-Vlamingen leggen eed af als volksvertegenwoordiger

Redactie KW

Ze hebben er lang op moeten wachten, maar vanmiddag hebben vier West-Vlaamse politici de eed afgelegd als volksvertegenwoordiger of senator. Dat is het gevolg van de nieuwe regeringssamenstelling. Ze nemen nu als volksvertegenwoordiger of senator de plaats in van de excellenties die minister of staatssecretaris worden.

Roel Deseyn uit Bellegem is sinds vanmiddag weer kamerlid. Na twee jaar werken in de privé volgt hij Hendrik Bogaert op. Ook oud- burgemeester Roland Defreyne uit Gistel is een gelukkig man. Hij is de opvolger van Vincent Van Quickenborne, kersvers minister van pensioenen. En omdat John Crombez voor zijn federaal staatsecretarisschap weggeplukt wordt uit het Vlaams Parlement, wordt hij daar vervangen door Jurgen Vanlerberghe uit Poperinge.

In de Senaat volgt oud-Kamerlid Dalila Douifi uit Torhout SP.A’er Johan Vande Lanotte op. In een verder verleden was de Torhoutse woordvoerster van Vande Lanotte. Bercy Slegers uit Wervik moet nog een paar dagen wachten. Zij neemt het kamerzitje in van Yves Leterme, die wellicht zaterdag zijn ontslag indient na de vertrouwensstemming.

(SK)

Vier West-Vlamingen leggen eed af als volksvertegenwoordiger

Bekijk hier de reportage

Meer in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier