Vier werknemers Case New Holland krijgen 6 maanden met uitstel voor pestgedrag

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Brugge heeft vier werknemers van machineproducent Case New Holland veroordeeld voor pestgedrag. Zij kregen een celstraf van zes maanden met uitstel. De vier hadden een collega jarenlang gepest. De pesters moeten samen ook een schadevergoeding van 11.400 euro betalen.

De problemen begonnen toen het slachtoffer werd overgeplaatst van de afdeling in Eernegem naar die in Zedelgem. Daar kwam hij terecht bij nieuwe collega’s. De pesterijen zouden begonnen zijn toen de man overstapte van het ACV naar ACLVB. De pesters stopten onder andere afvalresten in zijn werkzak en bewerkten een foto van het slachtoffer. Die foto kon door de Computer Crime Unit teruggevonden worden op de computer van één van hen. Ook waren er twee getuigenissen van andere collega’s over de pesterijen.

Grapjes

De advocaat van de pesters, Paul Tavernier, had op het proces aangegeven dat de bewerkte foto als grap bedoeld was. Het zou een gewoonte zijn binnen het bedrijf om foto’s op die manier met Photoshop te bewerken. Volgens hem waren een aantal feiten ook uitgelokt door het treiterend gedrag van het slachtoffer. Alles zou dus kaderen in een vakbondsconflict. De rechter oordeelde echter dat alle vier de beklaagden schuldig waren aan de belaging van hun collega. Door de feiten ging het slachtoffer er mentaal helemaal onderdoor. Hij zit al een hele tijd thuis en wordt intensief begeleid door een psychiater. Om niet geconfronteerd te worden met zijn pesters, verscheen hij zelf niet op de zitting. Zijn advocate Isabelle Jaques reageerde opgelucht op het vonnis.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier