Vier slechtvalkjes geboren op toren elektriciteitscentrale van Harelbeke

Redactie KW

Wie dat wil kan binnenkort naar een unieke babyborrel in Harelbeke. Want op een toren van een elektriciteitscentrale zijn opnieuw 4 slechtvalkjes geboren. Dat zijn de snelste roofvogels ter wereld met topsnelheden tot 300 kilometer per uur. In 2008 kwam een koppel slechtvalken zich in Harelbeke vestigen en met de 4 nieuwe jongen komt het aantal nakomelingen nu op elf.

De 4 kleine slechtvalkjes van zo’n tien dagen oud zijn voorlopig amper te zien. Ze zitten hoog en droog, ver weg van alle drukte beneden. De ouders van de vier vliegen af en aan met voedsel, vooral duiven vallen blijkbaar in de smaak.

Babyborrel

De slechtvalk is het snelste dier ter wereld, in duikvlucht haalt ie tot 300 kilometer per uur. Door het gebruik van pesticiden in de landbouw was de roofvogel in Vlaanderen zelfs een tijdje uitgestorven. Maar sinds begin de jaren ’90 is de slechtvalk weer helemaal terug. In Harelbeke alleen al zijn er sinds 2009 in totaal 11 geboren. Wie dat wil, kan de vier pasgeboren slechtvalken met eigen ogen gaan bekijken. Tijdens een onvervalste babyborrel, op zaterdag 19 mei.

(D.V./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18u00

Vier slechtvalkjes geboren op toren elektriciteitscentrale van Harelbeke

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier