Vier Oostendse LDD’ers naar Open VLD

Redactie KW

Voorzitter Johan Seynaeve, OCMW-raadslid Rudy Blomme en bestuursleden Kim Van de Weghe en Patrick Jooris van Lijst Dedecker Oostende stappen over naar Open VLD.

Johan Seynaeve: “De gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober zullen bepalend zijn voor de toekomst van onze stad. Daarom lijkt het ons opportuun dat we kiezen om met een sterke liberale lijst op te komen, zodat er voldoende liberale accenten gelegd worden in het toekomstige beleid van onze stad. Het is ons niet ontgaan dat Open VLD de voorbije maanden zeer sterk uitpakt met nieuwe kandidaten die garant staan voor verandering.”

“In het verleden hebben wij soms zwaar uitgehaald naar de meerderheid. Als kleine oppositiepartij is het echter niet evident om te wegen op het beleid. Het voorbije jaar merkten wij dat Open VLD toch het verschil kon maken in die meerderheid”, zegt OCMW-raadslid Rudy Blomme. “Wij kunnen ons opnieuw vinden in de sterke koers die Open Vld momenteel in Oostende vaart.”

Het bestuur van de Open VLD is tevreden over de ‘bundeling van liberale krachten’ en kondigt aan dat de komende weken nog meer bestuursleden en leden van LDD Oostende de overstap naar Open VLD zullen maken. Voor Lijst Dedecker Oostende is het verlies van de vier een bijzonder zware klap.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier