Vier nieuwe roodlichtcamera’s langs Rijksweg in Lendelede

Redactie KW

Nog voor het bouwverlof worden er vier nieuwe roodlichtcamera’s geplaatst langs de Rijksweg N 36 in Lendelede. Dat gebeurt ter hoogte van de kruispunten met de Rozebeekstraat en de Hulstemolenstraat. De Rijksweg is een drukke verbindingsweg tussen Harelbeke en Roeselare. In het verleden zijn er verschillende ingrepen gebeurd om de weg verkeersveiliger te maken, onder meer door de aanleg van verschillende rotondes.

Roodlicht- en snelheidscamera’s hebben een positief effect op de verkeersveiligheid. Op plaatsen waar er in Vlaanderen flitspalen staan (die roodlicht en/of snelheid controleren) daalt het aantal letselongevallen met de helft, zo blijkt uit een studie van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken en de Taskforce Handhaving. Waar onbemande camera’s staan daalt het aantal doden en zwaargewonden met maar liefst 77 procent. Het aantal lichtgewonden neemt af met de helft.

Veilige oversteekplaatsen

Burgemeester Carine Dewaele van Lendelede : “Samen met Vlaams minister Hilde Crevits werken we aan een verkeersveilig Lendelede. Verkeerslichten met roodlichtcamera’s op de drukke N36 zorgen voor veilige oversteekplaatsen voor de zachte weggebruikers.”

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits : “Verkeersveiligheid blijft een topprioriteit. Een degelijk en sterk uitgebouwd handhavingsbeleid speelt een grote rol voor een veiliger verkeer. Daarnaast werken we verder aan een goede infrastructuur en doelgerichte sensibiliseringscampagnes.”

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier