Vier lokale bands sluiten openingsweek OC De Schouw in Lichtervelde af

Redactie KW

Vier – gedeeltelijk – Lichterveldse bands mogen de openingsweek van het nieuwe ontmoetingscentrum De Schouw in Lichtervelde afsluiten.

OC De Schouw in de Statiestraat in Lichtervelde opent op zaterdag 18 januari officieel de deuren. Dat wordt gevierd met een heuse openingsweek, waarvoor verscheidene Lichterveldse verenigingen evenementen organiseren.

Opener op 18 januari is stand-up comedian Piv Huvluv, terwijl de openingsweek op vrijdag 24 januari wordt afgesloten met ‘De Schouw Rockt’, een organisatie van de Jeugdraad en de vzw Mid Live Rock. Vier lokale bands komen er langs: Fishtank, The Salvador Statement, Darqo (met ex-leden van Mindstab) en Miava.

De opening van het nieuwe ontmoetingscentrum komt er bijna twee jaar nadat de oude gebouwen op de site Debaillie in de Statiestraat gesloopt werden. In het verleden bevonden zich op de site een brouwerij, een wasserij en een verffabriek. Het OC ontleent zijn naam aan de schouw, die overeind is gebleven en moet verwijzen naar het industriële verleden van de site. Maar ook naar ‘schouwburg’ en ‘schouwspel’. Het kostenplaatje bedraagt 3.500.000 euro.

(TV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier