Vier jaar cel voor onverbeterlijke inbreker

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Brugge heeft Imed A. vrijdagmorgen veroordeeld tot vier jaar cel. De man stond terecht voor een hele reeks inbraken en diefstallen. Twee kompanen van de inbreker, Yassine Z. en Omar Z., werden veroordeeld tot respectievelijk 18 maanden en een jaar cel.

Imed A. moest eigenlijk in twee verschillende zaken voor de rechter verschijnen. In de ene zaak stond hij terecht voor een portefeuilleroof, een diefstal uit de kassa van een hotel en maar liefst 27 auto-inbraken. Deze feiten speelden zich vorig jaar tussen augusutus en oktober af in Oostende. De man minimaliseerde zijn betrokkenheid bij de feiten. Zijn raadsman, meester Viona Goethals, pleitte ook dat er voor de auto-inbraken geen concrete bewijzen waren tegen haar cliënt. Ze benadrukte ook dat de man zich toen in een penibele situatie bevond. Zijn huis was onbewoonbaar en daarom zou hij dringend geld nodig gehad hebben.

Op 18 februari werd Imed A. opnieuw opgemerkt tijdens een rooftocht op een parking in Oostende. Hij was toen pas 16 dagen onder voorwaarden vrij. Zijn handlanger tijdens deze feiten, Omar Z., was zelfs nog maar twee dagen vrij. Omar Z. bekende ook nog een woninginbraak waarbij Imed A. op de uitkijk stond. Voor deze feiten werd Omar Z. veroordeeld tot een jaar cel.

Imed A. werd voor beide zaken samen in totaal veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van vier jaar. Yassine Z., zijn handlanger bij de eerste reeks auto-inbraken en de portefeuilleroof, kreeg achttien maanden cel.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier