Vier jaar cel voor man uit Beernem die ex-vrouw probeerde om te brengen

Redactie KW

Een 61-jarige man uit Sint-Joris bij Beernem heeft van de strafrechter in Brugge 4 jaar effectieve celstraf gekregen voor moordpoging op zijn ex-vrouw. Op 3 november vorig jaar trok hij met een geladen wapen naar de woning van zijn ex in de Zandbergstraat in Wingene.

De nieuwe partner van de vrouw deed open en er ontstond een discussie waarbij de nieuwe partner – een ervaren bokser – de vrouw beschermde. Tijdens de schermutseling loste de beklaagde plots een schot. De kogel belandde in de muur. Naar eigen zeggen loste hij het schot per ongeluk en was het niet zijn bedoeling om zijn ex te doden maar enkel om haar wat bang te maken.

Wrak

“Na een relatie van tien jaar kon hij de breuk niet verwerken en was hij een wrak door drank en verdriet,” pleitte zijn advocaat. “Hij heeft nooit iemand willen doden. Het was zuiver intimideren.”

Maar volgens de rechter had de man wel degelijk een moordplan beraamd. In de periode voor de feiten had hij zijn ex-partner via sms’jes met het leven bedreigd. Aan de vrouw moet hij2.500 euro morele schadevergoeding betalen.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier