Vier jaar cel voor man die jonge Nederlandse verkrachtte in Brugge

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Brugge heeft Oury D. (25) veroordeeld tot vier jaar cel voor de verkrachting van een jonge Nederlandse.

De man uit het West-Afrikaanse Guinee vergreep zich in het najaar van 2011 in het centrum van Brugge aan de toen 19-jarige vrouw. D. liet verstek gaan voor zijn proces. Eind 2011 werkte de jongedame uit Venlo als stagiaire in het Brugse Kempinski Hotel. Ze was schoonheidsspecialiste in het wellnesscentrum van het hotel. Op 2 oktober stond ze na een avondje uit haar vriend op te wachten. In de Helmstraat in Brugge werd ze plots aangesproken door Oury D. De Nederlandse probeerde nog op de vlucht te slaan, maar ze werd op straat verkracht.

Op basis van camerabeelden kon de Guineeër geïdentificeerd worden. Hij ontkende en bleef op vrije voeten tot aan zijn proces. Op het moment van de feiten verbleef hij in een opvangcentrum, maar momenteel is er van de man geen spoor. De rechtbank veroordeelde Oury D. bij verstek tot een effectieve gevangenisstraf van vier jaar. Hij is ook tien jaar zijn burgerrechten kwijt. Aan het slachtoffer moet D. een schadevergoeding van bijna 13.000 euro betalen. Al is de kans klein dat de jonge Nederlandse dat bedrag ooit zal krijgen van de voortvluchtige.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier