Vier jaar cel voor cocaïneverkoop in Brugge

Redactie KW

De correctionele rechtbank in Brugge heeft maandag een Roemeen veroordeeld tot vier jaar effectieve celstraf en 5.500 euro boete voor cocaïneverkoop. De feiten dateren uit de periode 2008-2009. Ook vijf mensen uit het Brugse zijn veroordeeld. Zij kregen mildere straffen.

De groep was actief in het uitgaansmilieu. De Roemeen was de gangmaker. Hij kreeg vier jaar effectieve celstraf en 5.500 euro boete. Het parket vorderde zijn onmiddellijke aanhouding. De rechtbank sprak ook een bijzondere verbeurdverklaring uit van 107.800 euro vermogensvoordeel. Het gaat om winst uit de drugsverkoop.

5.500 euro boete

De vijf anderen uit het Brugse werden veroordeeld tot celstraffen tussen 1 en 2 jaar met uitstel behoudens de uitgezeten voorhechtenis. Ze kregen elk een boete van 5.500 euro waarvan een deel met uitstel. De rechtbank verklaarde 113.600 euro vermogensvoordeel verbeurd die zij hadden opgestreken. Er werden ook twee wagens verbeurd verklaard. De voertuigen werden gebruikt bij de aanvoer of verdeling van de drugs. (GW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier