Vier jaar cel gevorderd voor uitbater Tielts Servi-Lab

Redactie KW

De procureur van het federaal parket heeft maandag voor de correctionele rechtbank in Brugge vier jaar effectieve celstraf gevorderd voor de 64-jarige zaakvoerder van het failliete chemische bedrijf Servi-Lab in Tielt en voor een 44-jarige Antwerpenaar. De voormalige zaakvoerder staat terecht als mededader voor de aanmaak van chemische drugs zoals XTC en amfetamines. Hij wordt ook vervolgd voor lidmaatschap van een criminele bende en het niet aangeven van de verkoop van grote hoeveelheden chemische stoffen.

Ook voor een 44-jarige man uit Antwerpen die als tussenpersoon werkte tussen het chemisch bedrijf en het drugsmilieu werd vier jaar effectieve celstraf gevorderd. Hij wordt ook beticht van het witwassen van drugsgeld.

Het onderzoek wees uit dat Servi-Lab grote hoeveelheden basisproducten verkocht aan Nederlandse drugsfabrikanten. Tijdens een telefoontap werd vastgesteld dat er codetaal werd gebruikt. De opbrengst zou enkele honderdduizenden euro bedragen.

Servi-Lab kwam al meer in opspraak. Het chemisch bedrijf moest meermaals voor de rechtbank verschijnen inzake de milieuwet. Het stadsbestuur van Tielt stelde zich maandag burgerlijke partij voor een bedrag van 33.000 euro. Het gaat om de kosten die het stadsbestuur op zich nam om de chemische producten in het bedrijf op te ruimen. De situatie was er door de voorhechtenis van de zaakvoeder onveilig geworden door de aanwezigheid van explosieve en andere gevaarlijke producten.

De verdediging in het proces krijgt op maandag 29 november 2010 het woord.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier