Videoline zichtbaar aanwezig op veel zomerse muziekfestivals

Redactie KW

Wie op het Cactusfestival geen plekje vooraan kon bemachtigen kon alles volgen op groot scherm en daar zorgt de firma Videoline uit Ichtegem voor. Videoline is al meer dan 20 jaar present op verschillende grote festivals. Van Cactus over Dranouter tot de Lokerse feesten.

Ondanks de crisis is het West-Vlaamse bedrijf fors aan het investeren. Zo kochten ze de oude elektriciteitscentrale van Bombardier in Brugge op om er een evenementenhal van te maken en ook in Ichtegem wordt volop gebouwd.

Een groot scherm om, ook als je niet op de eerste rij staat, alles wat er op het podium gebeurt, van nabij te volgen. Anno 2010 is dat vanzelfsprekend maar pakweg 20 jaar geleden was het dat niet. Het Ichtegemse bedrijf Videoline startte ermee in 1989. Ondertussen staat Videoline op heel wat zomerfestivals. De anderen telkens voor zijn. Dat is waar Rik Maertens die fotografie studeerde naar streeft. En kwaliteit afleveren.

Evenementen

Ondertussen investeert het bedrijf volop. In thuishaven Ichtegem wordt een nieuwe studio gebouwd en Videoline kocht ook de oude elektriciteitscentrale van Bombardier om er evenementen te organiseren. Investeringen die gepland waren voor de crisis.

“Gepland is gepland. Het heeft geen zin om te stoppen of te panikeren. De crisis het hoofd bieden is een noodzaak. Wij kunnen dat omdat we een divers cliënteel hebben”, zegt Rik Maertens.

Het West-Vlaamse bedrijf had in de beginjaren plannen om richting Brussel te trekken maar deed dat niet en is daar heel erg blij om. Dankzij de moderne technologie is verhuizen echt niet nodig en klanten zakken graag eens af naar Ichtegem, klinkt het. (ND)

-Kijk vanavond vanaf 18 uur naar het nieuws op Focus voor een volledig verslag-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier