VIDEO Waregem klaar voor spectaculaire stunt met koorddansers

Tom Van Houtte

Een van de twee koorddansers die zaterdag op grote hoogte bij de opening van de Zuidboulevard in Waregem het spektakel moet verzorgen ondernam vrijdagmiddag een geslaagde generale repetitie.

Tijdens de opening van de Zuidboulevard, het stadsvernieuwingsproject tussen de Zuiderlaan en het stadhuis in Waregem, zullen zaterdagavond omstreeks 18.30 uur een Franse en een Duitse koorddanser letterlijk op eenzame hoogte naar elkaar toe lopen. Zo worden het oude en het nieuwe Waregem letterlijk met elkaar verbonden.

400 meter waaghalzerij

Voor dit unieke spektakelstuk tekenen de Fransman Olivier Roustan en de Duitser Oliver Zimmermann. De ene koorddanser start van op de kerktoren op de Markt, de andere aan het eind van de boulevard. Samen wagen ze de oversteek van 400 meter op een hoogte van maar liefst 20 tot 11 meter. Voor alle duidelijkheid: de twee zij wel met een veiligheidskabel verbonden en zullen elkaar ontmoeten pal boven de Zuiderpromenade, waar oud en nieuw Waregem samenkomen.

https://www.youtube.com/watch?v=dhtOZUzqQvA

De hele voorbereiding van de stunt neemt al zowat een week in beslag. De generale repetitie werd van nabij gevolgd door een team van de VUB, dat de impact van het stuntwerk op het lichaam onderzoekt.

(Foto’s HDV)

VIDEO Waregem klaar voor spectaculaire stunt met koorddansers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier