VIDEO: Lied van Ozark Henry moet jongeren sensibiliseren om verkeersongevallen te vermijden

© © VRT
Redactie KW

Het lied ’21 grams short’ van de Kortrijkse zanger Ozark Henry moet jongeren sensibiliseren om het aantal verkeersongevallen naar beneden te halen.

De campagne van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) werd gemaakt met ouders van dodelijke slachtoffers. Ze werd donderdag in het bijzijn van enkele van hen voorgesteld in de Ancienne Belgique in Brussel.

In het emotionele lied ’21 grams short’ komen beelden en geluidsfragmenten aan bod van Maxime en Kevin, twee jongens die omkwamen in een verkeersongeval. De titel verwijst naar ’21 grams’, de lievelingsfilm van een van hen waarin ’21 gram’ het gewicht is van de ziel die ten hemel gaat als iemand sterft. Het liedje van Ozark Henry is naast een sensibilisatiecampagne ook een ode aan alle jongeren die verongelukt zijn, een ‘laatste boodschap’. “Dit is de meest directe manier om met de erge realiteit geconfronteerd te worden”, zegt de zanger. “Ik wou die grote en zware verantwoordelijkheid aangaan om een hommage te brengen aan de slachtoffers.”

(Belga)

Bekijk hier de bijhorende videoclip:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier